Sunday, May 20, 2007

STYX FÖRLAG ger ut fyra (4!) böcker av MATTIAS FORSHAGE
som SLÄPPS med en FEST på galleri ak28,
Krukmakargatan 28, onsdagen den 23 Maj 19-22,
med uppträdanden och utställning därtill
- med verk av John Andersson, Niklas Nenzén samt författaren -
som finns kvar att beskåda fram till 27/5 på samma plats (13-18 dagligen).
STYX FÖRLAG är en heterogen mötespunkt för allehanda strömningar och lager i samhällets silt där bildkonst, poesi, musik, filosofi, scenkonst etc ofta blandas utan att någon kommer ihåg vilket som var vad. Eller bara avlagringarna längs floden som omflyter dödsriket. Kompasserna fungerar inte där. Det finns bara de här envisa mårddjuren och gnagarna med sina tvångsmässiga anhopningar av artefakter...
MATTIAS FORSHAGE är poet och biolog (systematisk entomolog), bosatt i Stockholm, ej längre ung men bekant bara för dem som delar hans ganska udda eller subversiva intressen.
FRÅNVARANDE UR SAMMA STIM AV BLÄCKFISKAR är titeln på den diktsamling av MF som härmed offras åt världen; där drömföremål och uppviglingar blandas med epistemologiska delirier och bäddas in med stilla blodfläckar och årstidsväxlingar. Jämte denna volym lossas även några äldre skrifter: det mytologiska äventyret Häxprocessens åskbetingelser, den geografiska romanen Drömgeografi Naturgeografi och dramsamlingen Sex förslag till skrapsanning som rymmer misantropiska Moment 23-pjäser och absurda Tintinpjäser som illustrerats av John Andersson och Niklas Nenzén.
PÅ GALLERI ak28 visas bilder av John Andersson och Niklas Nenzén (varav åtskilliga föreställande Tintin), jämte kuriösa lådor av författaren.
JOHN ANDERSSON och NIKLAS NENZÈN ställer ibland ut som del av gruppen 4X och ger ut den surrealistiska serietidningen DIABOLIK. Den förre publicerar sig dessutom regelbundet i tidningar som Galago och Kapten Stofil.
PÅ ÖPPNINGSFESTEN äger framföranden rum av författaren samt EMMA LUNDENMARK, MICHAEL LUNDBERG och CHRISTIAN ANDERSSON, och det hela inleds 19.00 med ett trevande samtal om vissa teman kring geografi och valda mytologier i allmänhet och i ljuset av föreliggande böcker.
Bar, samt bokbord med blandat utbud från Styx förlag och Surrealistförlaget finns också på platsen.läs mer på
ak28, Krukmakargatan 28, (i källaren - ring på porttelefonen för att bli insläppt) T-Mariatorget.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home