Friday, April 20, 2007

VERTIGO FÖRLAGS NYHETSBREV

11 APRIL 2007


TEXTMÄSSAN! NYA BÖCKER! TEXTMÄSSEFEST!

FÖRORD

Knådade Knumpan,

klockan är alltför mycket på fredagkvällen och jag borde ägna mig åt skörlevnad eller åtminstone rajtan. Hela dagen har gått åt till att köra bokkartonger, placera ut bord, prata maniskt i telefon och rigga strålkastare. Jag vägrar att skriva ett långt nyhetsbrev hur mycket du än skulle önska det.
Jag tänker bara säga så här mycket: i morgon lördag 11.00 börjar Textmässan – ett mikrokosmos av härligheter, uppdukade pastejhattar och lök i stora högar.
Jag gissar att du borde kasta ett långt getöga här:
www.textmassan.com
På lördag kväll är det dessutom fest för alla utställare på cafét. Troligen kommer även en och annan Kumpan kunna slinka in utan att behöva hångla upp dörrvakterna alltför mycket
FEM NYA BÖCKER!
Dallrande, rykande från tryckeriets mage.


Alla böckerna kommer förstås finnas på vårt bord Textmässan, tillsammans med en hel del av författarna och översättarna. Glöm heller inte att titta i programmet! Sofia Albertsson, Salka Sandén, Edenborg, C J Håkansson, Niklas Darke och inte minst Stig Sæterbakken står på scenen! Signeringar går att ordna, poserande fotografier likaså. Det vore väl något att visa för barnbarnen?
Slutligen: om din håg snarare står till snuskiga bilder än ruskiga texter, föreslår jag att du kikar in på Vertigokvinnans blogg, där bygget av förlagets nya superlager dokumenteras
Vertigomannen.


PS. Ingen från Salatrakten hörde av sig. Ingen vill gå på Stadshotellets bar med Vertigomannen. Snyft. DSSEXPUCKONA ANFALLER!
Sexpuckona anfaller! Avsnoppande svar på dumma sexinviter innehåller en rad konversationer med unga och gamla män som av någon anledning tror att det är en bra grej att sextrakassera en människa som råkar ha en sida på en webcommunity.
Till sin fasa upptäcker dock dessa män att just den här människan inte bara raderar deras "hejsan vill du se min snopp på bild?" utan ger svar på tal. Sofia Albertsson har tagit tillfället i akt att driva utav helvete med de korkade snubbarna.
Resultatet är både en skrattfest och en sedelärande, klassificerande undersökning av den manliga sexualitetens mest förvirrade avarter.
Vertigopris 90:- Mjukband. 101 sidor.(Klicka på omslaget för att läsa mer och beställa.)

KLITTY-TSHIRTEN!
Den nya Klittytshirten gjorde förstås succé. Motivet i vitt och bubbelgumsrosa är tecknat av
Kim W Andersson och inspirerat av David Liljemarks bild av Klitty. Alla de klassiska attributen finns med - handgranaten, kondomen, spermadroppen - men nu i helt ny kontext. Och med cameltoe!
Tröjan är gjord av 100% förkrympt bomull och finns i både dam- och herrmodell och i olika storlekar. Den kostar 160:- för vanliga dödliga men Stormtrupperna får den till självkostnadspriset 100:-
FRONTBUTIKERNA
Under de närmaste månaderna ska vi bygga upp ett eget distributionsnätverk av återförsäljare, geografiskt fördelade över landet. Dessa Frontbutiker behöver inte vara bokhandlare: de kan vara antikvariat, seriebutiker, musikaffärer, prylshoppar, secondhandbutiker, bokcaféer, gallerier osv.
Dealen är att dessa butiker får rejäla rabatter på våra böcker så att de kan konkurrera med nätbutikerna och kedjorna. Kravet är att de upprättar en Vertigohylla där alla våra böcker finns, samt skyltar med våra nyheter.
Hallå, du gamla Kumpan! Maila oss och tipsa om tänkbara, rentav villiga och hyperintressanta ställen i din stad! Ge oss deras namn och telefonnummer, gärna hemsida och mail om dom har! Alla städer över 5000 invånare är aktuella. De större städerna har vi rätt bra koll på, men det finns ju så många fler boplatser i landet.
För att ytterligare egga din entusiasm har vi gjort om hela spektaklet till en tävling. Var och en som skickar in ett tips är med och tävlar! Vi lottar ut tre paket med alla fyra delarna av Vertigos erotiska klassiker.
Maila hit:
info@vertigo.seDENNIS COOPER: KLUVEN
Närmare (Closer, 1989), som Vertigo gav ut 2004, är den första delen i Dennis Coopers "George Miles-svit". Nu kommer den andra och mest (ö)kända av kvintettens klassiska romaner: Frisk (1991) som vi har döpt till Kluven.
Här möter vi återigen de trasiga, nödställda unga männen och deras uppfuckade liv och sexualiteter på existensens rand. Dennis Coopers prosa släpper aldrig taget och gräver sig in i det mest intima utan att någonsin bromsa. Ingen fantasi är för våldsam, ingen bild för plågsam. Och mitt i denna virvel något mänskligt, ömsint.
Boken filmatiserades 1995 men Cooper har tagit avstånd från filmens tolkning av hur förhållandet mellan fantasi och verklighet skildras i romanen.
Kluven är trådbunden och 160 sidor lång. Den är översatt av Martin Högström och har ett efterord av Tomas hemstad. Vertigopriset är 110:- Stormtrupperna betalar bara 75:-
RECENSIONER OCH BÖCKER
Beställer gör du som vanligt
här. Är du medlem av Stormtrupperna får du minst 30% rabatt på nyheter och 20% rabatt på all backlist!(Klicka på omslagen för att läsa mer)

VERTIGO SÖKER (fortfarande) MODELLER
Tack alla ni som skickat in era skamliga modellerbjudaden! Men vi är inte nöjda med vårt modellarkiv än. Förlaget söker därför ännu fler fotomodeller till bokomslag, illustrationer och bilder i Organ.nu.
Vi söker alla tänkbara sorter. Skicka bilder av det på dig du håller kärast (klädlösa helst) och berätta om du har några särskilda principer (t ex att inte visa ansiktet eller fötterna). Av kostnadsskäl är det främst människor i Stockholm och dess omgivning som gäller.
OBS det kan dröja innan vi hör av oss! Poängen för oss är att bygga ett arkiv av tänkbara modeller att ta till när vi har behov. Vi brukar alltid försöka betala en liten slant, men vi arbetar helst med folk som ställer upp för att dom gillar förlaget.
Maila hit:
edenborg@vertigo.seVERTIGOS STORMTRUPPER
Högvis med Vertigomissbrukare ansluter sig sig till våra Stormtrupper. Det här är vad man får om man går med:
– Medlemskort.– Prenumeration på Vertigoböcker till extra-ultra lågt pris (minst 30% på det vanliga kumpanpriset).– Ständig rabatt på alla Vertigoböcker– Särskilda, lyxiga erbjudanden.– Medlemskap i Stormtruppernas maildiskussionslista– Hemliga ynnestar – och uppdrag.
Du anmäler dig med adress, personnummer och email hit:
info@vertigo.seEFTERORD
Ingen går säker.KONTAKT
Vill du inte ha det här nyhetsbrevet, eller känner du någon som borde få det? Maila!VERTIGO FÖRLAG / Tyska Brinken 30 / 111 27 Stockholm08-640 97 25 /
info@vertigo.se / http://www.vertigo.se


0 Comments:

Post a Comment

<< Home